kelt hlava

Keltové, Encyklopedie Keltů

Maso mělo v jídelníčku Keltů spíše vedlejší roli, bylo ho relativně málo.

A teď něco ke zpracování masa: známe stejné druhy zpracování masa jako vy dnes - vaříme, pečeme a udíme. Při uchovávání na horší časy si maso ještě solíme a sušíme. A taková pečínka pečená nad ohněm, nap. vepřové nebo skopové, to stojí za to.



Pečené sele nad dřevěným uhlím. Foto: V. Horák, Keltoi



Pečení zajíci či králíci. Foto: V. Horák, Keltoi

Keltské hlavy a postavy

Keltské hlavy a postavy

Nová kniha Keltské hlavy a postavy od Jiřího Waldhausera

Více

Keltika

Keltské hlavy a postavy

Nová kniha Keltika - kniha o Keltech z pohledu 21. století

Více

Keltská přírodní magie Wicca

Keltská přírodní magie Wicca

Wicca, moderní náboženství čarodějek a čarodějů

Více

Keltské vzory

Keltské vzory

Praktické návody na tvorbu magických keltských vzorů

Více